اهمیت استفاده از کرم مرطوب کننده چیست؟

همه دوست دارند، پوستی سالم و درخشان داشته باشند؛ اما هر شخصی حاضر نیست برای مراقبت و تغذیه پوست، زمان کافی گذاشته و تلاش کند. پوست به عنوان بزرگ‌ترین عضو بدن، برای حفظ طراوت و جوانی خود به توجه منظم نیاز دارد. یکی از حیاتی‌ترین کار‌ها برای مراقبت از پوست، مرطوب کردن روزانه آن است. با این حال برخی از افراد، کرم مرطوب کننده را یک محصول آرایشی و استفاده از آن را یک عادت زیبایی شناختی می‌دانند. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با اهمیت مرطوب کننده در روتین مراقبت از پوست آشنا شوید.

بررسی علت خشکی پوست؛ دانستنی‌هایی مهم درباره پوست خشک

مدت‌هاست که در هر روتین مراقبت پوست استانداردی از یک مرطوب کننده مناسب استفاده می‌شود. حتی گفته می‌شود که ملکه مصر کلئوپاترا، برای حفظ رطوبت و لطافت پوست خود در شیر حمام می‌کرده است. اما چرا باید از کرم مرطوب کننده استفاده کنیم؟

برای پاسخ به این سوال و درک بهتر اهمیت مرطوب کننده، ابتدا باید با خارجی‌ترین لایه پوست، یعنی اپیدرم آشنا شویم. اپیدرم خود از چندین لایه سلولی تشکیل شده و سطحی‌ترین بخش آن، لایه شاخی یا horny layer است که مهم‌ترین قسمت در بحث آبرسانی و مرطوب‌کننده‌هاست. این لایه از سلول‌های مرده بدون هسته و تجمع لیپید‌ها تشکیل شده و هرگونه آسیب به آن می‌تواند، روی عملکرد اپیدرم تاثیر منفی بگذارد. میزان طبیعی رطوبت در لایه شاخی در حدود 10% الی 30% است؛ در صورت عملکرد نامناسب اپیدرم، رطوبت پوست از بین رفته و هنگامی که سطح آن به زیر 10% می‌رسد پوست خشک و زبر به نظر خواهد رسید.

با کاهش آب و رطوبت موجود در سطح پوست، خاصیت ارتجاعی و میزان آنزیم‌های پوست به شدت کاهش می‌یابد. پروسه دفع سموم، انتقال مواد مغذی به پوست و تنظیم دما نیز به درستی انجام نخواهد شد. همچنین با عملکرد نادرست اپیدرم، میکروب‌ها و باکتری‌ها از طریق  پوست وارد بدن شده و باعث ایجاد عفونت می‌شوند.

کرم مرطوب کننده چیست؟ اهمیت مرطوب کننده در روتین مراقبت پوستی!

چه پوست خشک داشته باشید چه چرب، مرطوب‌کننده محصولی است که باید در روتین مراقبت پوستی خود قرار دهید. با افزایش سن، غدد چربی که پوست را سالم نگه می‌دارند، قدرت خود را از دست داده و چربی کمتری تولید می‌کنند. با مرطوب کردن روزانه پوست، فشار کمتری به این غدد وارد شده و سلامت پوست بهتر و بیشتر حفظ می‌شود.

کرم مرطوب کننده فقط یک محصول آرایشی محسوب نشده و به عنوان یک محصول پزشکی از ابتلای پوست به بیماری‌هایی مانند اگزما و پسوریازیس جلوگیری می‌کند. مرطوب کننده‌ها معمولاً از امولسیون و آب ساخته شده و هدف اصلی آن‌ها آب‌رسانی و محافظت از پوست است. رساندن آنتی‌اکسیدان برای پیشگیری از پیری، رفع التهاب و جلوگیری از عفونت برخی از مزایای دیگر از مزایای این محصول محسوب می‌شوند. معمولا مرطوب کننده‌ها بعد از شستشوی صورت و به عنوان اخرین مرحله روتین پوستی، برای مراقبت از صورت و گردن استفاده می‌شوند.

روش استفاده از مرطوب کننده صورت

برای استفاده از مرطوب کننده، باید ابتدا صورت خود را بشوئید؛ پس شوینده‌ای مناسب با نوع پوست خود انتخاب و صورت خود را با آن تمیز کنید. بهترین زمان استفاده از کرم مرطوب کننده، هنگامی است که پوست هنوز کمی نمناک است؛ زیرا نمناکی سطح پوست به آبرسانی بیشتر کرم مرطوب کننده کمک می‌کند. سپس به اندازه یک نخود از کرم مرطوب کننده روی انگشتتان بریزید و آن را به صورت دایره‌ای روی پوست خود مالش دهید تا جذب شود. در این مرحله نباید ناحیه گردن و کرم زدن به آن را فراموش کنید.

راهنمای خرید مرطوب کننده مناسب؛ کرم مرطوب کننده چی بخرم؟

همه مرطوب‌کننده‌های موجود در بازار، خاصیت یکسانی نداشته و به طور مشترک برای انواع پوست‌ها به کار نمی‌روند. کرم مرطوب‌کننده باید از برند معتبری انتخاب شده و براساس نوع پوست خریداری شود که دستورالعمل آن عبارت است از:

پوست خشک: کرم مرطوب کننده پوست خشک باید برپایه چربی بوده و سطح پوست را هیدراته کند. البته در مواردی زیبا‌جو باید برای انتخاب مرطوب‌کننده مناسب به پزشک مراجعه و نسخه تهیه کند.
پوست چرب: این نوع از پوست به مرطوب‎‌کننده‌ای سبک برپایه آب نیاز داشته و نباید چرب باشد.
پوست حساس: افرادی با پوست حساس باید به سراغ مرطوب‌کننده‌هایی حاوی ترکیباتی تسکین‌دهنده، غیر معطر و فاقد رنگ بروند.
در هنگام خرید مرطوب کننده باید به برچسب، علائم و مشخصات ظاهری آن دقت کنید. محصول خارجی معتبر باید برچسب اصالت کالا و محصول ایرانی مطمئن نیز باید علامت سیب سلامت داشته باشد.

کاربرد و فواید بی‌نظیر کرم مرطوب کننده صورت

متخصصین سلامتی و زیبایی، ساده‌ترین راهکار جوان سازی پوست را استفاده روزانه از کرم مرطوب کننده می‌دانند. اگر هنوز به دنبال دلایل قانع‌کننده، برای استفاده از این محصول در روتین پوستی خود هستید با ما همراه باشید:

  • وقتی پوست خیلی خشک یا خیلی چرب است، احتمال بروز مشکلاتی مثل اکنه وجود دارد. کرم مرطوب کننده مناسب، مشکلات و ضایعات پوستی را کاهش داده و به حفظ تعادل چربی پوست کمک می‌کند.
  • استفاده از کرم مرطوب کننده می‌تواند، باعث کمرنگ شدن لکه‌های پوستی و هماهنگی آن‌ها با سایر نقاط صورت شود.
  • پوست صورت، گوش، گردن و سینه از حساس‌ترین نواحی بدن هستند؛ با افزایش سن و از دست دادن روزانه سلول‌های پوستی، این نواحی در برابر خشکی پوست آسیب‌پذیر و حتی مستعد سرطان پوست خواهند بود. قرار دادن مرطوب‌کننده در روتین مراقبتی پوستی، این نواحی را ترمیم و سالم می‌کند.
  • در پوست خشک، چین‌و‌چروک‌ها مشخص‌تر بوده و افراد بزرگ‌تر از سن خود به نظر می‌رسند. استفاده روزانه از یک مرطوب‌کننده، می‌تواند چین‌و‌چروک صورت را کاهش داده و سطح پوست را لیفت و سفت کند.

با مضرات و معایب مرطوب کننده آشنا شوید!

اگر مرطوب‌کننده از برند معتبری خریداری نشده یا مناسب پوست نباشد، استفاده از آن ممکن است با نتایج و اثرات منفی همراه باشد. بسیاری از مرطوب‌کننده‌ها حاوی روغن‌هایی مانند وازلین یا لانولین هستند؛ این چربی‌ها با مسدود کردن منافذ پوست، باعث افزایش آکنه می‌شوند. همچنین ترکیبات شیمیایی به کار رفته در برخی کرم‌ها، می‌تواند موجب حساسیت و آلرژی زیباجو شود.

معرفی موثر‌ترین راه‌ها برای درمان خشکی پوست

پوست خشک معمولا کدر و زبر به نظر رسیده و ممکن است باعث سوزش و خارش شود. این بیماری شایع می‌تواند هر شخصی را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. پوست خشک، خبر از تخریب سلول‌های پوستی و کاهش قدرت ترمیم‌ کلاژن و الاستین می‌دهد. استفاده روزانه از کرم مرطوب کننده می‌تواند از این اتفاق جلوگیری کند؛ البته کرم مرطوب کننده راهکاری موقتی محسوب شده و در کنار آن باید از آبرسان و ماسک‌های ورقه‌ای نیز استفاده کرد.

در کنار مرطوب‌کننده‌ها و سایر محصولات مراقبتی پوست، می‌توانید با استفاده از روش‌های طبیعی نیز صورت خود را مرطوب و هیدراته نگه دارید. به عنوان مثال استفاده از آلوئه ورا موجب تسکین التهاب‌های پوستی شده و به آبرسانی بهتر آن کمک می‌کند. یک تحقیقات در سال 2006 نشان داده که عصاره آلوئه ورا یخ زده، یک ماده طبیعی و موثر برای بهبود آبرسانی و کاهش خشکی پوست است.

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی نیز به شما کمک می‌کند، پوستتان هیدراته و رطوبت آن را حفظ کنید. ورزش، حذف نمک از غذا، کاهش مصرف الکل و خوردن سبزیجاتی مثل کاهو، گوجه و خیار موجب افزایش رطوبت پوست خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...